...

...

Thanks For Viewing SaidaRamli

Santai


Get this widget here

KESAN MINUM AIR SEJUK


KAJIAN TENTANG BAHAYA AIS KEPADA KESIHATAN | 

Kepada mereka yang gemar minum minuman berais dan merasakan air minum tidak lengkap tanpa ketulan ais, artikel ini sesuai untuk bacaan anda. Memang sedap minum air berais selepas makan apa lagi ketika hari panas terik dan tekak kering. Walaubagaimanapun, ais akan membekukan makanan berminyak yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai penyakit. Jalan terbaik adalah meminum sup panas atau air panas atau suam selepas makan.

KAITAN AIS DENGAN SERANGAN JANTUNG

Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri. Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda.
Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada serangan pertama serangan jantung. Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur.Marilah kita berwaspada dan berhati-hati.. 

Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup. Kongsi artikel ini kepada rakan-rakan anda yang sangat gemar mengambil minuman berais dalam kehidupan seharia. Siapa tahu, anda mampu menyelamatka nyawa mereka.
P/s : Memang tak salah ambil ais. Tapi, kena kurangkan.


Sumber : illustrasiaku

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comments: