...

...

Thanks For Viewing SaidaRamli

Santai


Get this widget here

Betul Atau Tak??

betul x lao eda ckp de sesetengah org die 

Taat Pade Boyfrendz??

bukan eda nk kate kt sesape eda pn cm 2 gak dulu2 kale. . . but im now single. . . hohohoh leyh caye x?? xcaye sudah laa. . . :)

xcely eda bru jea bace update terbaru Hanis Zalikha

nie isi dlm belog Hanis. . .

Perempuan selalu cinta dalam-dalam. Tak berpada-pada. Dia percaya  lelaki itulah yang dia bakal kahwini. Mungkin dia anggap, relationship itu sebagai satu test, adakah dia wifey material. Jadi dia kena tunjuk betapa wifey materialnya dia. Dengan taat pada boyfriend.

“Weh jom keluar lepak jap. Lamanya tak jumpa!” “Jap aku tanya boyfriend aku”. Wow, sejak bila berdosa andai boyfriend tak redhakan pemergianmu untuk melepak bersama teman-teman? Bilakah tanggungjawab menjagamu beralih dari ibubapa ke boyfriend mu? LOL.

Bila liat nak solat, boyfriend call dan tanya dah solat belum? Wow terus laju capai telekung dan bersolat wow wow, cuba kalau Mama atau Daddy yang suruh pergi solat, tunggu lagi beberapa minit nak habis waktu baru bergegas.

Ibubapa nasihat belajar rajin-rajin, oh it’s just another nasihat yang berulang sejak dari tahun satu lagi. Tapi bila boyfriend bagi kata-kata semangat nak exam, sayang jangan lupa baca Allahuma Yassir Wala Tuassir ya xoxo. The moment dapat anugerah dekan terus update status FB I can’t do it without you, you are my drive, my inspiration, my backbone. Wah tiba-tiba dia jadi tulang belakang kau, entah engkau tulang rusuk kiri dia ke idok, belum confirm lagi.

Bila pakwe ajak keluar weekend, terus OKAY! *sambil cancel semua plans lain*. Kalau family kata baiklah we’re having dinner this weekend, jawapannya “Tengoklah kalau I free”.

Kalau nak pergi clubbing, "weh nanti jangan tag gambar aku, nanti boyfriend aku nampak". Oops, taknak hancurkan hati boyfriend uols! Hati mak bapak camne? Oh lupa mak bapak takde Fesbuk. Sorry sorry, ini tak valid.

There’s a difference between being a good partner, and secara buta tuli taat. If he is a good partner to you, and you repay him with kindness as well, you’re a good partner. Kalau dia treat you macam bangang, tapi you still put him first, that’s… sorry to say, buta tuli taat.

Bila buta tuli taat, you lose your value and above all, you lose yourself. 

So ladies, don’t give your all just yet. Not until he sits on the cushion and the pakciks around him said “SAH”. Biarlah orang kata jual mahal, sebab benda mahal memang kita kena jual mahal okay belajarlah ekonomi/business.


eda mmg sngt sokong pe yang Hanis nie ckp . . . mmg lao nk buat ape2. . . 1st Bf mesti kene tao. . . eda pn kadang2 terpikir gak. . . ermmm


pape pn gurlz. . . pk la tuk mase depan kalian. . .:)




kerdit : Hanis Zalikha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

1 comments:

Sofinah.L said...

Pergh! Power! Saya sangat suka entry ni...!

sangat setuju! Zaman sekarang mmg selalu jumpa perempuan yang taat dengan BF sedangkan, terang2 tahu, that guy belum jadi lelaki sah untuknya. Hm...

apa pun, saya follow eda. Hehe..

kongsi : http://www.sofinahlamudin.com/2012/07/perbezaan-antara-kenapa-dan-bagaimana.html